
Du skal være mellem 17 og 35 år
Du må højest være 35 år, den dag du flytter ind i en bolig, og du kan tidligst oprette en ansøgning, den dag du fylder 17 år.
Du kan oprette dig/skrive dig på venteliste fra du er fyldt 17 år.
Du optjener anciennitet fra den dag, du opretter din ansøgning her på hjemmesiden.
Du behøver ikke at være studerende endnu, når du opretter dig, men blot står på ventelisten.
Du skal dog være studieaktiv, eller kommende studerende indenfor 6 måneder, for at kunne få en bolig tildelt og flytte ind i den.
Hvis du er dansk statsborger og får tilbudt en bolig, inden du er fyldt 18 år, så sender boligforeningen en ”friholdelseserklæring” til dig sammen med din lejekontrakt.
Hvis du ikke er dansk statsborger, skal du være 18 år for at kunne underskrive din kontrakt.
Du skal sende studiedokumentation ind til os, når du begynder på din uddannelse
Så snart du har studiedokumentation, skal du sende en kopi til os på e-mail: info@ungdomsboligAarhus.dk. Det kan f.eks. være din optagelsesmeddelelse, din indskrivningsbekræftelse eller din lærlingekontrakt, og skal være af nyere dato. Sker der efterfølgende ændringer i din studieaktivitet, skal du give os besked.
Følgende godkendte fuldtidsstudier giver dig ret til at søge en bolig:
- Videregående uddannelser
- Ungdomsuddannelser
- Erhvervsuddannelser/Lærlingeuddannelser
Uddannelser, der ikke giver dig ret til at søge en bolig gennem UngdomsboligAarhus.dk:
- Kurser
- Højskole
- Lærdansk-uddannelser
- Ph.d.-forløb
- Aftenskole
- Trainee/Internship (hvis ECTS point kan der søges om dispensation)
- Der kan være andre muligheder - kontakt os for mere information.
Hvis der opstår en pause i dine studieaktivitet, kan du stadig beholde din ansøgning og fortsat optjene anciennitet/blive på ventelisten.
Du skal oprette en ansøgning for at begynde din boligsøgning
Din ansøgning er personlig – og det er kun dig der kan få oplysninger om den, medmindre du har lavet en fuldmagt til en anden.
Når du opretter dig, skal du vælge, om du aktivt søger en bolig indenfor den nærmeste fremtid, eller om du gerne vil nøjes med at stå passiv på venteliste. Du optjener anciennitet uanset hvilken ansøgningsstatus, du vælger, og du kan altid ændre den igen under dine indstillinger, når du er logget ind.
Aktiv boligsøgende: Du optjener anciennitet og kan vælge de boliger ud, du er interesseret i. Du kan blive tilbudt indflytning tidligst 6 måneder inden din studiestart. Dog ikke tidligere end din egen ønskede indflytningsdato.
Passiv venteliste: Du optjener anciennitet. Den dag du får brug for en studiebolig, kan du ændre din ansøgningsstatus til "Aktiv boligsøgende" og vælge de boliger ud, du er interesseret i at bo i. Din plads på ventelisten afhænger ikke af din ansøgningsstatus, men af den dato du oprettede din profil.
Du kan skrive dig op til boliger alene, eller sammen med en anden. Hvis du gerne vil søge om boliger alene OG sammen med en anden på samme tid, så skal du oprette to ansøgninger; både en 1-personersansøgning og en 2-personersansøgning. Du kan max have én af hver. Du kan ikke udskifte eller tilføje en ny medansøger på din ansøgning, når først den er lavet, så skal du i stedet oprette en ny og starte forfra.
Når du søger bolig som enkeltperson: Som enkeltperson kan du søge alle vores boliger; men du vil altid komme bagerst i køen til 2-værelseslejligheder. Vær opmærksom på, at din medbeboers køn er tilfældigt, hvis du søger et værelse i en delebolig.
Når du søger bolig sammen med en anden: 2-personersansøgere har fortrinsret til 2-værelseslejligheder og kan søge 1½-lejligheder på lige fod med enkeltansøgere, men kan tilgengæld ikke søge værelser eller 1-værelses lejligheder. Når i er to personer, der søger sammen, så skal minimum den ene af jer være under uddannelse, eller kommende studerende for at i kan flytte ind i en bolig. På Skovkollegiet (boligtype 30+31+32+33+34) skal i begge være under uddannelse for at kunne flytte ind.
I skal begge to flytte permanent ind i lejemålet, ellers kan det blive opsagt igen, da det ellers er blevet erhvervet på et forkert grundlag. Som par/venner hæfter I i fællesskab for lejemålet, dvs. at eventuelle omkostninger der måtte opstå i forbindelse med flytteopgørelsen er en fælles hæftelse.
Enlig forsøger: Hvis du er enlig forsørger, skal du oprette en 1-personers ansøgning, men får fortrinsret til også at søge om 2-værelseslejligheder. Det gælder også, hvis du har delebørn. Du skal sende dokumentation til os, fx fødselsattest, vandrejournal eller kopi af sundhedskort.
Husk at opdatere din ansøgning, hvis du skifter adresse, telefonnummer, e-mail eller ændrer uddannelse. Vær opmærksom på, at det er dit eget ansvar at holde din ansøgning opdateret.
Anciennitet (din plads på ventelisten)
Du kan til enhver tid tilføje eller fjerne boliger fra din ansøgning uden at miste anciennitet (Vær opmærksom på at det kun er muligt at tilføje boligønsker til en ansøgning med statussen: "Aktiv boligsøgende"). Det er din ansøgning, du optjener anciennitet på, ikke de enkelte boliger, du har søgt.
Du optjener anciennitet fra det tidspunkt, du opretter en ansøgning på hjemmesiden.
Der er ikke fortrinsret for nogen, det er kun muligt at få en bolig hurtigere ved at benytte sig af boliggarantien.
Din ansøgning slettes når...
- Du siger nej tak til en bolig, du allerede har sagt ja til.
- Du siger nej tak til, eller ikke svarer, på et boligtilbud fem gange.
- Når du fylder 36 år (som angivet i vores privatlivspolitik)
Dispensation
I særlige tilfælde kan der gives dispensation fra betingelserne for at få en bolig.
Hvis du ønsker at søge om dispensation, skal du først oprette en ansøgning her på siden,
og herefter sende en dispensationsansøgning med dit ansøgningsnummer til Det Regionale Indstillingsudvalg (RIU) på e-mail riu@kollegiekontoret.dk.
Din dispensationsansøgning skal indeholde følgende oplysninger:
- Navn
- Fødselsdato
- Uddannelse, institution, optagelsesår og studieretning
- Ansøgning (hvad søger du om dispensation fra?)
- Begrundelse for dispensationsansøgningen
- Dokumentation fra offentlige myndigheder, e.l. (skal medsendes hvis du søger dispensation fra ventelisten).
Det kan fx være erklæring fra læge, psykolog, eller sagsbehandler.
Det er vigtigt at materialet indeholder en faglig vurdering, der understøtter det, du søger.
NB
- Der tildeles som udgangspunkt ikke toværelses lejligheder til enkeltpersoner
- Der tildeles som udgangspunkt ikke boliger i midtbyen - der skal helt særlige forhold til, før dette vil blive bevilliget. Det anbefales derfor at søge boliger, der ligger i udkanten af Aarhus.
- Næste møde i det Regionale Indstillingsudvalg vil blive afholdt efter behov.
Søger du dispensation for alderskriteriet, og er under 17 år, kan du ikke oprette en ansøgning. For at kunne søge dispensation, skal du sende en mail, hvori du forklarer hvorfor du ønsker at flytte til Aarhus, samt hvad dine fremtidige studieplaner er. Bliver denne godkendt, vil du få sendt oplysninger vedr. ansøgningen samt hvordan du forholder dig fremover.
Vær opmærksom på, at er du IKKE dansk statsborger, skal du være 17 år for at udfylde en ansøgning.