Ventelister og ventetider

1. Hvordan skal jeg forholde mig til ventetider

Ventetiden afhænger af flere faktorer, og er kun vejledende.  F.eks. om du vil bo på et værelse eller i en lejlighed. Den afhænger også af årstiden; f.eks. vil ventetiden ofte være 3-4 måneder længere til studiestart august/september end om foråret.

Vi kan ikke forudsige hvornår der kommer en opsigelse ind, hvem der siger ja/nej til et boligtilbud, hvem der søger til hvilken dato, hvem der ændrer sin søgning på sin ansøgning osv.  Derfor er ventetiderne kun vejledende – et gennemsnit – og vi ved derfor ikke mere om hvor lang tid der vil gå. 
Vil du øge dine chancer for at bo i en bolig til studiestart, anbefaler vi, at du søger indflytning til maj/juni, for her er kortest ventetid.


2. Hvornår kan jeg forvente at få en bolig?

Du kan se din opsparede anciennitet på din ansøgning på hjemmesiden og forholde den til de vejledende ventetider. 
 

3. Hvor lang er ventetiden, hvis jeg/vi har børn?

Familier med børn og enlige forældre med hjemmeboende børn står på lige fod med andre to-personers ansøgninger. Så du får altså ikke tilbudt en bolig hurtigere, hvis du har børn eller er gravid.
 

4. Jeg er gravid. Rykker jeg så frem på ventelisten?

Nej, jf. det forrige spørgsmål. Vær dog opmærksom på, at hvis du skal være enlig forsøger, så har du mulighed for at oprette en ansøgning til 2-værelses lejligheder (opret en enpersoners ansøgning) fra 12. graviditetsuge. Husk at sende dokumentation i form af kopi af vandrejournal.
 

5. Hvad sker der, hvis min ønskede indflytningsdato er overskredet?

Hvis den ønskede indflytningsdato er overskredet, betragtes det som om, der søges indflytning hurtigst muligt.